Fotók

Elzász

Festői tájak, dombtetőkön gubbasztó várak, idilli hangulatú mesefalvak, képeslapra illő, színes mézeskalácsházak, dimbes-dombos szőlőültetvények, jóféle borok, vendégszerető, kedves emberek - mindez Elzász, és még ennél is több.
Kapcsolódó anyag:Elzász: időutazás egy mesevilágba
Fotó: Szatmári Zoltán

Egri vár

Aki valaha olvasta az Egri csillagokat, az biztosan kedvet kap az egri vár felfedezésére, de ha fogalmunk sincs arról, ki volt Jumurdzsák, akkor is megéri felkerekedni Egerbe egy kreatív élményekkel kecsegtető, barangolós várlátogatásra. 
Kapcsolódó anyag: Eger – A vár, amit nem védtek hiába  
Fotó: Szatmári Zoltán

Notre-Dame

A Notre-Dame fogalom, nemcsak a franciák számára, hanem minden olyan ember számára, aki fogékony az egyetemes kultúra, a műemlékek és a történelem iránt. Szívbemarkoló látvány volt látni a felvételeken, ahogy lángol a Notre-Dame. Bízzunk benne, hogy sebeiből mielőbb felépül.
Kapcsolódó anyag: A Notre-Dame
Fotók: Szatmári Zoltán

Barcelona

A katalán főváros, Barcelona legalább olyan izgalmas és érdekes, mint Spanyolország fővárosa, Madrid. E két város öntudatlanul is mindig verseng egymással, de egy biztos: mindkettőt látni kell. Most Barcelonát vesszük górcső alá.
Kapcsolódó anyag: A katalán metropolisz: Barcelona
Fotók
: Szatmári Zoltán

Kallósd

A Zalai-dombság keleti nyúlványának lágyan ívelt hullámai között bújik meg egy parányi település, Kallósd, amely méltán büszkélkedhet az ország egyik legmeghittebb templomával.
Kapcsolódó anyag: Kallósd: egy bűbájos 700 éves templomocska a dombtetőn
Fotók: Szatmári Zoltán

Gössnitztal

Aki háta mögött szeretné tudni a civilizációt, és szabadsága alatt nem vágyik motorzúgásra és a kamionok dübörgésére, csak a természet hangjaival szeretne telítődni, annak az orvos is a Gössnitz-völgyet „írná fel” pihenésként.
Kapcsolódó anyag: A vadregényes Gössnitz-völgy a mesebeli három tóval
Fotók: Szatmári Zoltán

Mini Magyarország

Gondoltad volna, hogy egy röpke óra alatt megnézheted hazánk keleti csücskében vagy éppen a déliben található híres épületeit és történelmi emlékeit?
Kapcsolódó anyag: Szarvas- Nézd meg Magyarország nevezetességeit egy szuszra
Fotók: Szatmári Zoltán

Stuhleck hótalp

A téli természetnek különös atmoszférája van, főleg a hegyekben. Sőt az is előfordulhat, hogy itthon már – kis túlzással – nyílik a hóvirág, de a szomszédos Ausztriában még javában hótalpazhatunk a Stuhlecken, Holle anyó birodalmában.
Kapcsolódó anyag:Hótalpazás a Stuhleck tetejére
Fotók: Szatmári Zoltán

Észak-Vietnam

Meseszép templomok, történelmi emlékhelyek, örökké pulzáló városok, csendes vidéki falvak, harsányan zöldellő rizsföldek, lenyűgöző természeti kincsek, kedves és barátságos emberek: mindez Vietnam.
Kapcsolódó anyag: Észak-Vietnam: Délkelet-Ázsia sokszínű szeglete
Fotók: Szatmári Zoltán

Mangalica Fesztivál

Az idén rendezték meg 12. alkalommal a Mangalica Fesztivált Budapesten. Ínycsiklandozó étkek, mangalica-különlegességek és magyaros fesztivál-hangulat bűvölte el a rendezvényre kilátogatókat.
Kapcsolódó anyag: Budapest Mangalica Fesztivál
Fotó: Tomcsányi Gusztáv

Sárvár

Aki Sárváron vagy környékén jár, semmi esetre se hagyja ki a több mint 700 éves vár felfedezését.
Kapcsolódó anyag: Sárvár: a Nádasdy-vár titkai
Fotók: Szatmári Zoltán

 

Palermo

Palermo egy fogalom. Aki Szicíliában jár, szinte kötelező „kűr” átélni a sziget északnyugati szegletében ezen ősi város hangulatát, atmoszféráját.
Kapcsolódó anyag: Szicília fővárosa: a pulzáló Palermo
Fotók:
Szatmári Zoltán

Rodosz

Kristálytiszta türkizkék víz, meseszép öblök és strandok, illatozó olajfaligetek, hegyoldalban megbújó fehérre meszelt házak, történelmi emlékhelyek, hangulatos városok, hívogató tavernák, éttermek, barátságos görögök: Ezt kínálja Rodosz, sőt még ennél is többet.
Kapcsolódó anyag: Rodosz: egy varázslatos görög sziget
Fotók: Szatmári Zoltán

Rosslyn-kápolna

A Rosslyn-kápolna misztikus aurája és rejtélyes mivolta évről évre egyre több turistát csábít e titokzatos „szentélybe”.
Kapcsolódó anyag: Rosslyn-kápolna
Fotók: Szatmári Zoltán

Nógrádsáp középkori temploma

Ha kinyitjuk a vaskos ajtót és belépünk a templomba, egyből szembetűnnek a freskók és a felszentelési keresztek. Természetesen a bizonyos időközönként bekövetkezett átépítések, renoválások nem tettek jót a freskóknak és más egyéb belső díszítésnek, de szerencsére fennmaradtak értékes freskórészletek.
Kapcsolódó anyag:Nógrádsáp meghitt középkori temploma
Fotók: Szatmári Zoltán

Budapest: március 15

Országunk történetében kiemelkedő jelentőséggel bírt az 1848. március 15-i dátum. A nagybetűs SZABADSÁG szimbóluma.
Kapcsolódó anyag: Budapest: március 15.
Fotók: Szatmári Zoltán

Hulladék

Sajnos hazánkban még mindig sok az iskolázatlan, tudatlan ember, akik fikarcnyit sem gondolnak a környezetükre és a környezettudatos életmódra.  Semmiféle alázat és tisztelet nincs bennük saját környezetük iránt.
Kapcsolódó anyag: Elönti a szemét az országot
Fotók:
Szatmári Zoltán

Boldog Özséb-kilátó

A Dunántúli-középhegység legmagasabb pontján, a 756 méter magas Pilis-tetőn áll a különleges – egy gigantikus őslény bordáira emlékeztető – faszerkezetű Boldog Özséb-kilátó.
Kapcsolódó anyag:Boldog Özséb-kilátó a Pilis-tetőn
Fotó: Szatmári Zoltán

Bajor erdő nemzeti park

Végeláthatatlan erdők, számtalan hegyi csermely, zöldmohás kövek, csodálatos vegetáció. Erre számíthat az, aki a bajor erdők királyánál, a hiúznál teszi tiszteletét a Bajor Erdő Nemzeti Parkban.
Kapcsolódó anyag: Bajor Erdő Nemzeti Park
Fotók: Szatmári Zoltán

Bódvalenke

Bódvalenke: színes falfreskókkal a boldogulás útján
A Borsod megyei Bódvalenke finoman szólva is igen távol esik az ország vérkeringésétől. Ez a csodálatos természeti környezetben lévő, de isten háta mögötti település kitalált valamit, amivel kitörhet a kilátástalanság és reménytelenség kátyújából. Jó szándékú emberek segítségével megteremtette magának a boldogulás csíráját: freskókkal a házak oldalán.
Kapcsolódó anyag:Bódvalenke: színes falfreskókkal a boldogulás útján
Fotók:
Szatmári Zoltán

Tornaszentandrás: Árpád-kori templom

Tornaszentandrás a Szalonnai-hegység északi vidékének eldugott szögletében bújik meg néhány kilométerre a szlovák határtól. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település ritka kinccsel büszkélkedhet: itt látható ugyanis az ország egyik legszebb Árpád-kori temploma.
Kapcsolódó anyag:Tornaszentandrás: Árpád-kori templom a hegytetőn
Fotók:
Szatmári Zoltán

Spiegelsee

A Spiegelsee egyike a legnépszerűbb természeti látványosságnak az ausztriai Schladming-Dachstein régióban. A Jóisten minden bizonnyal a jókedvében teremtette a természet eme tavacskáját, hiszen tükrében szélcsendes napokon meseszépen „fürdenek” a Dachstein csúcsai.
Kapcsolódó anyag: Spiegelsee: ahol tótágas állnak a Dachstein csúcsai
fotók: Szatmári Zoltán

Eger

Van, akinek az Egri csillagok és Gárdonyi Géza, van, akinek a finom borok jutnak eszébe Egerről, egy azonban biztos: a Heves megye székhelyeként ismert település bármikor megér egy laza kiruccanást.
Kapcsolódó anyag: Macskaköves romantika: Eger
Fotók:
Szatmári Zoltán

Veszprém

Az ország bármely pontjáról kerekedünk fel Veszprémbe, nem fogunk csalódni. A város egy nap alatt szépen bejárható, de a környék is olyan csodákat tartogat a számunkra, amelyek miatt mindenképp megéri hosszabb távra tervezni.
Kapcsolódó anyag: Hódolat a királynéknak: Veszprém
Fotók:
Szatmári Zoltán

Dél-Tirol

Égbenyúló hegycsúcsok, mesés alpesi fennsíkok, bűbájos tavak, hegyoldalakban, sziklaszirteken tanyázó fenséges várak, pazar kastélyok, történelmet idéző templomok, tündéri falvak, s túralehetőségek kimeríthetetlen tárháza: mindez Dél-Tirol, amelynek szépsége senki előtt nem maradhat rejtve.
Kapcsolódó anyag: Hegyóriások szentélyében: Dél-Tirol
Fotó:
Szatmári Zoltán

Edelényi kastély

Pufók puttók, parókás zsánerképek, újjáéledt barokk környezet. Kevesebb is elég egy múltidéző utazáshoz, ám a pár évvel ezelőtt régi pompájában helyreállított edelényi L’Huillier–Coburg-kastélyban mindent megtesznek azért, hogy lenyűgözzék a látogatót.
Kapcsolódó anyag: Kastélytúra a Bódva szigetén: Edelény
Fotók:
Szatmári Zoltán

Szicília

Szicíliai élmények az olasz csizma orránál
Szicília nemcsak képletesen válik el az olasz csizmától mint sziget,  hanem atmoszférájában is különbözik más olasz tartományoktól. Hangulata, stílusa olasz és ugyanakkor nagyon szicíliai. A kalandok szigete. Fedezzük fel!
Kapcsolódó anyag: Szicíliai élmények az olasz csizma orránál
Fotók: Szatmári Zoltán

 

Kréta

Kréta, a görög fővárostól légvonalban mintegy 320 km távolságban töri meg a Földközi-tenger valószínűtlenül kék tükrét. A sziget barátságos klímája és változatos tájai mágnesként vonzzák a turistákat.
Kapcsolódó anyag: Színes krétai élmények
Fotók: Szatmári Zoltán

Debrecen

Múltidéző kulturális kalandok a természet csodáival fűszerezve, remekül hangzik, és jó hír, hogy elég hozzá az ország keleti felébe utazni. Debrecenbe kéne menni..
Kapcsolódó anyag: Debrecenbe kéne menni..
Fotók: Szatmári Zoltán

Bécsi Advent

A város meseszép épületei, utcái, terei és parkjai advent idején pompába öltöznek. Ne csodálkozzunk rajta, ha a hangulatos, mézeskalácstól és a forralt bor illatától átitatott levegőben egyszeriben hatalmába kerít a karácsonyi hangulat.
Kapcsolódó anyag: Bécsi Advent
Fotók: Szatmári Zoltán

« 1 A 4 »