Fotók

Rosslyn-kápolna

A Rosslyn-kápolna misztikus aurája és rejtélyes mivolta évről évre egyre több turistát csábít e titokzatos „szentélybe”.
Kapcsolódó anyag: Rosslyn-kápolna
Fotók: Szatmári Zoltán

Nógrádsáp középkori temploma

Ha kinyitjuk a vaskos ajtót és belépünk a templomba, egyből szembetűnnek a freskók és a felszentelési keresztek. Természetesen a bizonyos időközönként bekövetkezett átépítések, renoválások nem tettek jót a freskóknak és más egyéb belső díszítésnek, de szerencsére fennmaradtak értékes freskórészletek.
Kapcsolódó anyag:Nógrádsáp meghitt középkori temploma
Fotók: Szatmári Zoltán

Hulladék

Sajnos hazánkban még mindig sok az iskolázatlan, tudatlan ember, akik fikarcnyit sem gondolnak a környezetükre és a környezettudatos életmódra.  Semmiféle alázat és tisztelet nincs bennük saját környezetük iránt.
Kapcsolódó anyag: Elönti a szemét az országot
Fotók:
Szatmári Zoltán

Boldog Özséb-kilátó

A Dunántúli-középhegység legmagasabb pontján, a 756 méter magas Pilis-tetőn áll a különleges – egy gigantikus őslény bordáira emlékeztető – faszerkezetű Boldog Özséb-kilátó.
Kapcsolódó anyag:Boldog Özséb-kilátó a Pilis-tetőn
Fotó: Szatmári Zoltán

Bajor erdő nemzeti park

Végeláthatatlan erdők, számtalan hegyi csermely, zöldmohás kövek, csodálatos vegetáció. Erre számíthat az, aki a bajor erdők királyánál, a hiúznál teszi tiszteletét a Bajor Erdő Nemzeti Parkban.
Kapcsolódó anyag: Bajor Erdő Nemzeti Park
Fotók: Szatmári Zoltán

Bódvalenke

Bódvalenke: színes falfreskókkal a boldogulás útján
A Borsod megyei Bódvalenke finoman szólva is igen távol esik az ország vérkeringésétől. Ez a csodálatos természeti környezetben lévő, de isten háta mögötti település kitalált valamit, amivel kitörhet a kilátástalanság és reménytelenség kátyújából. Jó szándékú emberek segítségével megteremtette magának a boldogulás csíráját: freskókkal a házak oldalán.
Kapcsolódó anyag:Bódvalenke: színes falfreskókkal a boldogulás útján
Fotók:
Szatmári Zoltán

Tornaszentandrás: Árpád-kori templom

Tornaszentandrás a Szalonnai-hegység északi vidékének eldugott szögletében bújik meg néhány kilométerre a szlovák határtól. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település ritka kinccsel büszkélkedhet: itt látható ugyanis az ország egyik legszebb Árpád-kori temploma.
Kapcsolódó anyag:Tornaszentandrás: Árpád-kori templom a hegytetőn
Fotók:
Szatmári Zoltán

Spiegelsee

A Spiegelsee egyike a legnépszerűbb természeti látványosságnak az ausztriai Schladming-Dachstein régióban. A Jóisten minden bizonnyal a jókedvében teremtette a természet eme tavacskáját, hiszen tükrében szélcsendes napokon meseszépen „fürdenek” a Dachstein csúcsai.
Kapcsolódó anyag: Spiegelsee: ahol tótágas állnak a Dachstein csúcsai
fotók: Szatmári Zoltán

Eger

Van, akinek az Egri csillagok és Gárdonyi Géza, van, akinek a finom borok jutnak eszébe Egerről, egy azonban biztos: a Heves megye székhelyeként ismert település bármikor megér egy laza kiruccanást.
Kapcsolódó anyag: Macskaköves romantika: Eger
Fotók:
Szatmári Zoltán

Veszprém

Az ország bármely pontjáról kerekedünk fel Veszprémbe, nem fogunk csalódni. A város egy nap alatt szépen bejárható, de a környék is olyan csodákat tartogat a számunkra, amelyek miatt mindenképp megéri hosszabb távra tervezni.
Kapcsolódó anyag: Hódolat a királynéknak: Veszprém
Fotók:
Szatmári Zoltán

Dél-Tirol

Égbenyúló hegycsúcsok, mesés alpesi fennsíkok, bűbájos tavak, hegyoldalakban, sziklaszirteken tanyázó fenséges várak, pazar kastélyok, történelmet idéző templomok, tündéri falvak, s túralehetőségek kimeríthetetlen tárháza: mindez Dél-Tirol, amelynek szépsége senki előtt nem maradhat rejtve.
Kapcsolódó anyag: Hegyóriások szentélyében: Dél-Tirol
Fotó:
Szatmári Zoltán

Edelényi kastély

Pufók puttók, parókás zsánerképek, újjáéledt barokk környezet. Kevesebb is elég egy múltidéző utazáshoz, ám a pár évvel ezelőtt régi pompájában helyreállított edelényi L’Huillier–Coburg-kastélyban mindent megtesznek azért, hogy lenyűgözzék a látogatót.
Kapcsolódó anyag: Kastélytúra a Bódva szigetén: Edelény
Fotók:
Szatmári Zoltán

Szicília

Szicíliai élmények az olasz csizma orránál
Szicília nemcsak képletesen válik el az olasz csizmától mint sziget,  hanem atmoszférájában is különbözik más olasz tartományoktól. Hangulata, stílusa olasz és ugyanakkor nagyon szicíliai. A kalandok szigete. Fedezzük fel!
Kapcsolódó anyag: Szicíliai élmények az olasz csizma orránál
Fotók: Szatmári Zoltán

 

Kréta

Kréta, a görög fővárostól légvonalban mintegy 320 km távolságban töri meg a Földközi-tenger valószínűtlenül kék tükrét. A sziget barátságos klímája és változatos tájai mágnesként vonzzák a turistákat.
Kapcsolódó anyag: Színes krétai élmények
Fotók: Szatmári Zoltán

Debrecen

Múltidéző kulturális kalandok a természet csodáival fűszerezve, remekül hangzik, és jó hír, hogy elég hozzá az ország keleti felébe utazni. Debrecenbe kéne menni..
Kapcsolódó anyag: Debrecenbe kéne menni..
Fotók: Szatmári Zoltán

Oslo

Oslo, a norvég főváros pártalan fekvéssel büszkélkedhet. Már az sokat elárul a városról, hogy több kisebb-nagyobb hangulatos dombra épült, területének tekintélyes részét erdő borítja és fjordok ölelik körül, így a tehetősebbek akár yachtjaikon is járhatnak munkába. De milyen is Oslo voltaképpen? Most megtudhatod!
Kapcsolódó anyag: Főváros a természetben: Oslo
Fotók: Szatmári Zoltán

Hévíz: Szent Magdolna templom

 Ha a régióban járunk, mindenképpen érdemes egy pillantást vetni e bájos hófehér szépségre. 
Kapcsolódó anyag:
Egy hófehér karcsú szépség: Szent Magdolna Árpád-kori templom
Fotók: Szatmári Zoltán

Cordoba udvarok unnepe

A córdobai virágos udvarok ünnepe a közösség összetartozásáról, a vendégszeretetről, az intimitásról és a fenntartható fejlődésről szól, az önzetlen együttműködés és a jó szomszédi viszony gyümölcse.
Kapcsolódó anyag: Jó szomszédi viszony: Córdobai virágos udvarok ünnepe
Fotók: Kalapos Erika

Keszthely: Festetics kastély

A barokk stílusú Festetics-kastély tekintélyes méretekkel rendelkezik, így ha hazánk kastélyait méretük alapján rangsorolnánk, akkor ez a kastély a képzeletbeli dobogó harmadik fokán állna.
Kapcsolódó anyag: Keszthely: Festetics kastély
Fotók: Szatmári Zoltán

Memento Mori Vác

A váci főtér egyik sarkában megbújó ház hűvös pincéjébe leereszkedve szembesülhetünk a "Memento Mori" kiállítás szakrális anyagával.
Kapcsolódó anyag:Memento Mori: a váci múmiák titkai
Fotók: szatmári Zoltán

 

Pálháza - vasút

Ha szereted a vasparipát és a természetet is, nincs is jobb kikapcsolódás annál, minthogy felkeresd a Pálházi Állami Erdei Vasutat, hogy a vadregényes Zemplén szebbnél-szebb részein zakatolj az erdők sűrűjében.
Kapcsolódó anyag: Pálháza: hangulatos erdei vasút zakatol a smaragdzöld erdő mélyén
Fotók: Szatmári Zoltán

Regéci vár

Fedezzük fel a 624 méter magas sziklaszirtre épült Regéci várat: megéri!
Kapcsolódó anyag: Fejedelmi élmények Regéc várában
Fotók: Szatmári Zoltán

Budapest: március 15

Országunk történetében kiemelkedő jelentőséggel bírt az 1848. március 15-i dátum. A nagybetűs SZABADSÁG szimbóluma.
Kapcsolódó anyag: Budapest: március 15.
Fotók: Szatmári Zoltán

Gödöllöi Királyi Kastély

Ahol megelevenedik a magyar történelem több száz éves izgalmas históriája.
Kapcsolódó anyag: Gödöllői Királyi Kastély: „ahol nyugta lehet az embernek”
Fotók: Szatmári Zoltán

Norvégia

Norvégia olyan ország, amelyről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Norvégiát joggal nevezhetjük a fjordok és a vízesések országának.
Kapcsolódó anyagot: Gleccserek, fjordok és vízesések országa: a csodálatos Norvégia
Fotók: Szatmári Zoltán

Paarsee

A tavaknál érdemes elidőzni és megcsodálni, hogy a közeli hegyek smaragdzöld ormai hogyan állnak tótágast a tükörsima vízfelszínen.
Kapcsolódó anyag: Paarsee: idilli tavak a Haßeck ölelésében
Fotók: Szatmári Zoltán

Málta

Máltát minden bizonnyal jókedvében teremtette a Mindenható, hiszen már a fekvése is festői: a Földközi-tenger közepén fekvő meseszép szigetecske kiváló úti cél.
Kapcsolódó anyag: Málta: az azúrkék tenger színes gyöngyszeme
Fotók: Szatmári Zoltán

Zakynthos

Ha szeretjük a tengert, a görög szigeteket és az ott élők temperamentumát, nos, akkor a változatos és meseszép Zakynthos kiváló választásnak bizonyulhat.
Kapcsolódó anyag: Zakynthos, a teknőssziget
Fotók
: Szatmári Zoltán

Drávaiványi

A vadregényes Dráva vidék, vagyis az Ormánság egyik aprócska falujában, Drávaiványiban bújik meg hazánk egyik legszebb festett kazettás református temploma. Isten hajlékának eme csodáját mindenkinek látni kell.
Kapcsolódó anyag: Drávaiványi: isteni templombelső a királykazetta alatt
Fotók: Szatmári Zoltán

Edinburgh

Skócia fővárosába nemcsak fiatalos lendülete, nyüzsgő bárjai és történelmi épületei miatt eshetünk szerelembe, hanem emberléptékű atmoszférája, családias hangulata miatt is. Jó itt a városi forgatag részesévé válni.
Kapcsolódó anyag: Edinburgh: Harry Potter szülővárosa
Képek:
Szatmári Zoltán

« 1 A 3 »