Fotók

Duisitzkarsee

Az ausztriai Steiermark nem véletlenül kapta az Ausztria Zöld Szíve elismerő titulust, hiszen ebben a régióban egymást érik a szebbnél-szebb hegycsúcsok, völgyek, rétek, és varázslatos erdők. Az ide látogató valóban közel érezheti magát a természethez.
Kapcsolódó anyag: Duisitzkarsee
Fotók: Szatmári Zoltán

Csornai Premontrei Apátság

Ha a Rábaközben járunk, mindenképpen ejtsük útba Csornát, a térség fővárosát, amely egy rendkívül gazdag vallási- és történeti emlékhellyel büszkélkedhet: a Csornai Premontrei Apátsággal.
Kapcsolódó anyag: Több száz éves falak között: Csornai Premontrei Apátság
Fotók: Szatmári Zoltán

Őrség

Az Őrségről elsőre mindenkinek a dimbes-dombos romantika jut eszébe hófehérre meszelt régi parasztházakkal, diófákkal, apró muskátlis ablakokkal. Az ország nyugati felében, illetve a szlovéniai Muravidéken elterülő tájegység azonban sokkal több ennél...
Kapcsolódó anyag: A szerek évszázados titka: Őrség
Fotók: Szatmári Zoltán

Krimml-vízesés

Krimml-vízesés
A Hohe Tauern Nemzeti Park egyik ékessége a Krimml-vízesések (Krimmler Wasserfälle), amely Európa leghosszabb zuhataga.  Ha meglátogatod a vízesést, számolj azzal, hogy száraz bőrrel nem fogod megúszni…Kapcsolódó anyag: Krimml-vízesés
Fotó: Szatmári Zoltán

Sárospatak: Rákóczi-vár

Sárospatak hangulatos, gyönyörű természeti környezettel büszkélkedhet. Bátran tervezhetünk egy hosszú hétvégés kiruccanást a városba és környékére.
Kapcsolódó anyag: Sárospatak: Rákóczi-vár
Fotó: Szatmári Zolán

Colmar

Colmar szinte egy kőhajításnyira fekszik a svájci határon fekvő Baseltől, és Strasbourgból is könnyen elérhető. Minden Elzászba látogató turistánál Colmar szinte kötelező „kűr”. Alább mutatjuk is, miért.
Kapcsolódó anyag: Colmar
Fotó: Szatmári Zoltán

Pireneusok_Ordesa

Ha a Pireneusokban csak egy túrát tennél, ez legyen az

Ki nem szeretne zöld mohatakarós meseerdőben, türkizkék, kristálytiszta patakok mentén, robajló vízesésekkel és csodás sziklaképződményekkel tarkított túraútvonalon barangolni, ahol amfiteátrumként ölelnek körbe a hegyóriások. Mindezt megtaláljuk egyetlen túrán, a spanyol Pireneusok UNESCO Világörökségi oltalmát élvező Ordesa-völgyében, Európa Grand Canyonjában.
Kapcsolódó agyag: Ha a Pireneusokban csak egy túrát tennél, ez legyen az
Fotók: Szatmári Zoltán

Csempeszkopács

Csempeszkopács nyugodt és csendes falvacskájában található az ország egyik legszebb Árpád-kori temploma.
Kapcsolódó anyag:Csempeszkopács lélekmelengető Árpád-kori temploma
Fotó: Szatmári Zoltán

Elzász

Festői tájak, dombtetőkön gubbasztó várak, idilli hangulatú mesefalvak, képeslapra illő, színes mézeskalácsházak, dimbes-dombos szőlőültetvények, jóféle borok, vendégszerető, kedves emberek - mindez Elzász, és még ennél is több.
Kapcsolódó anyag:Elzász: időutazás egy mesevilágba
Fotó: Szatmári Zoltán

Egri vár

Aki valaha olvasta az Egri csillagokat, az biztosan kedvet kap az egri vár felfedezésére, de ha fogalmunk sincs arról, ki volt Jumurdzsák, akkor is megéri felkerekedni Egerbe egy kreatív élményekkel kecsegtető, barangolós várlátogatásra. 
Kapcsolódó anyag: Eger – A vár, amit nem védtek hiába  
Fotó: Szatmári Zoltán

Notre-Dame

A Notre-Dame fogalom, nemcsak a franciák számára, hanem minden olyan ember számára, aki fogékony az egyetemes kultúra, a műemlékek és a történelem iránt. Szívbemarkoló látvány volt látni a felvételeken, ahogy lángol a Notre-Dame. Bízzunk benne, hogy sebeiből mielőbb felépül.
Kapcsolódó anyag: A Notre-Dame
Fotók: Szatmári Zoltán

Barcelona

A katalán főváros, Barcelona legalább olyan izgalmas és érdekes, mint Spanyolország fővárosa, Madrid. E két város öntudatlanul is mindig verseng egymással, de egy biztos: mindkettőt látni kell. Most Barcelonát vesszük górcső alá.
Kapcsolódó anyag: A katalán metropolisz: Barcelona
Fotók
: Szatmári Zoltán

Kallósd

A Zalai-dombság keleti nyúlványának lágyan ívelt hullámai között bújik meg egy parányi település, Kallósd, amely méltán büszkélkedhet az ország egyik legmeghittebb templomával.
Kapcsolódó anyag: Kallósd: egy bűbájos 700 éves templomocska a dombtetőn
Fotók: Szatmári Zoltán

Gössnitztal

Aki háta mögött szeretné tudni a civilizációt, és szabadsága alatt nem vágyik motorzúgásra és a kamionok dübörgésére, csak a természet hangjaival szeretne telítődni, annak az orvos is a Gössnitz-völgyet „írná fel” pihenésként.
Kapcsolódó anyag: A vadregényes Gössnitz-völgy a mesebeli három tóval
Fotók: Szatmári Zoltán

Mini Magyarország

Gondoltad volna, hogy egy röpke óra alatt megnézheted hazánk keleti csücskében vagy éppen a déliben található híres épületeit és történelmi emlékeit?
Kapcsolódó anyag: Szarvas- Nézd meg Magyarország nevezetességeit egy szuszra
Fotók: Szatmári Zoltán

Stuhleck hótalp

A téli természetnek különös atmoszférája van, főleg a hegyekben. Sőt az is előfordulhat, hogy itthon már – kis túlzással – nyílik a hóvirág, de a szomszédos Ausztriában még javában hótalpazhatunk a Stuhlecken, Holle anyó birodalmában.
Kapcsolódó anyag:Hótalpazás a Stuhleck tetejére
Fotók: Szatmári Zoltán

Észak-Vietnam

Meseszép templomok, történelmi emlékhelyek, örökké pulzáló városok, csendes vidéki falvak, harsányan zöldellő rizsföldek, lenyűgöző természeti kincsek, kedves és barátságos emberek: mindez Vietnam.
Kapcsolódó anyag: Észak-Vietnam: Délkelet-Ázsia sokszínű szeglete
Fotók: Szatmári Zoltán

Mangalica Fesztivál

Az idén rendezték meg 12. alkalommal a Mangalica Fesztivált Budapesten. Ínycsiklandozó étkek, mangalica-különlegességek és magyaros fesztivál-hangulat bűvölte el a rendezvényre kilátogatókat.
Kapcsolódó anyag: Budapest Mangalica Fesztivál
Fotó: Tomcsányi Gusztáv

Sárvár

Aki Sárváron vagy környékén jár, semmi esetre se hagyja ki a több mint 700 éves vár felfedezését.
Kapcsolódó anyag: Sárvár: a Nádasdy-vár titkai
Fotók: Szatmári Zoltán

 

Palermo

Palermo egy fogalom. Aki Szicíliában jár, szinte kötelező „kűr” átélni a sziget északnyugati szegletében ezen ősi város hangulatát, atmoszféráját.
Kapcsolódó anyag: Szicília fővárosa: a pulzáló Palermo
Fotók:
Szatmári Zoltán

Rodosz

Kristálytiszta türkizkék víz, meseszép öblök és strandok, illatozó olajfaligetek, hegyoldalban megbújó fehérre meszelt házak, történelmi emlékhelyek, hangulatos városok, hívogató tavernák, éttermek, barátságos görögök: Ezt kínálja Rodosz, sőt még ennél is többet.
Kapcsolódó anyag: Rodosz: egy varázslatos görög sziget
Fotók: Szatmári Zoltán

Rosslyn-kápolna

A Rosslyn-kápolna misztikus aurája és rejtélyes mivolta évről évre egyre több turistát csábít e titokzatos „szentélybe”.
Kapcsolódó anyag: Rosslyn-kápolna
Fotók: Szatmári Zoltán

Nógrádsáp középkori temploma

Ha kinyitjuk a vaskos ajtót és belépünk a templomba, egyből szembetűnnek a freskók és a felszentelési keresztek. Természetesen a bizonyos időközönként bekövetkezett átépítések, renoválások nem tettek jót a freskóknak és más egyéb belső díszítésnek, de szerencsére fennmaradtak értékes freskórészletek.
Kapcsolódó anyag:Nógrádsáp meghitt középkori temploma
Fotók: Szatmári Zoltán

Budapest: március 15

Országunk történetében kiemelkedő jelentőséggel bírt az 1848. március 15-i dátum. A nagybetűs SZABADSÁG szimbóluma.
Kapcsolódó anyag: Budapest: március 15.
Fotók: Szatmári Zoltán

Hulladék

Sajnos hazánkban még mindig sok az iskolázatlan, tudatlan ember, akik fikarcnyit sem gondolnak a környezetükre és a környezettudatos életmódra.  Semmiféle alázat és tisztelet nincs bennük saját környezetük iránt.
Kapcsolódó anyag: Elönti a szemét az országot
Fotók:
Szatmári Zoltán

Boldog Özséb-kilátó

A Dunántúli-középhegység legmagasabb pontján, a 756 méter magas Pilis-tetőn áll a különleges – egy gigantikus őslény bordáira emlékeztető – faszerkezetű Boldog Özséb-kilátó.
Kapcsolódó anyag:Boldog Özséb-kilátó a Pilis-tetőn
Fotó: Szatmári Zoltán

Bajor erdő nemzeti park

Végeláthatatlan erdők, számtalan hegyi csermely, zöldmohás kövek, csodálatos vegetáció. Erre számíthat az, aki a bajor erdők királyánál, a hiúznál teszi tiszteletét a Bajor Erdő Nemzeti Parkban.
Kapcsolódó anyag: Bajor Erdő Nemzeti Park
Fotók: Szatmári Zoltán

Bódvalenke

Bódvalenke: színes falfreskókkal a boldogulás útján
A Borsod megyei Bódvalenke finoman szólva is igen távol esik az ország vérkeringésétől. Ez a csodálatos természeti környezetben lévő, de isten háta mögötti település kitalált valamit, amivel kitörhet a kilátástalanság és reménytelenség kátyújából. Jó szándékú emberek segítségével megteremtette magának a boldogulás csíráját: freskókkal a házak oldalán.
Kapcsolódó anyag:Bódvalenke: színes falfreskókkal a boldogulás útján
Fotók:
Szatmári Zoltán

Tornaszentandrás: Árpád-kori templom

Tornaszentandrás a Szalonnai-hegység északi vidékének eldugott szögletében bújik meg néhány kilométerre a szlovák határtól. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település ritka kinccsel büszkélkedhet: itt látható ugyanis az ország egyik legszebb Árpád-kori temploma.
Kapcsolódó anyag:Tornaszentandrás: Árpád-kori templom a hegytetőn
Fotók:
Szatmári Zoltán

Spiegelsee

A Spiegelsee egyike a legnépszerűbb természeti látványosságnak az ausztriai Schladming-Dachstein régióban. A Jóisten minden bizonnyal a jókedvében teremtette a természet eme tavacskáját, hiszen tükrében szélcsendes napokon meseszépen „fürdenek” a Dachstein csúcsai.
Kapcsolódó anyag: Spiegelsee: ahol tótágas állnak a Dachstein csúcsai
fotók: Szatmári Zoltán

« 1 A 4 »