Szarvas: Nézd meg hazánk nevezetességeit egy szuszra

Gondoltad volna, hogy egy röpke óra alatt megnézheted hazánk keleti csücskében vagy éppen a déliben található híres épületeit és történelmi emlékeit? Pedig mindez lehetséges Szarvason – a mini Magyarország makettparkban.

travelzona_mini_magyarorszag30

Itt könnyűszerrel eljuthatsz néhány perc alatt Debrecenből Pécsre, vagy akár a Balatonra is, hogy aztán egy szempillantás alatt már a fővárosban légy és az Országházat bámuld, majd néhány perc után a kecskeméti Cifrapalotában gyönyörködj.

travelzona_mini_magyarorszag39

Mini Magyarország makettpark meseszép környezetben

A szarvasi arborétum tőszomszédságában építették fel Magyarország kicsinyített mását, ahol bejárhatjuk hazánk régióinak leghíresebb városait és megcsodálhatjuk a neves épületeket, sőt még az egykori történelmi Magyarország néhány épületére is ráismerhetünk. Így azon se lepődjünk meg, ha egy fa alatt Déva híres várába „botlunk”. Az arborétumi környezet pedig még inkább emeli a makettpark színvonalát.

travelzona_mini_magyarorszag29 

Óriási élmény gyermeknek és felnőttnek egyaránt

Ha Szarvasra mész, eljutsz a történelmi Magyarország számos jelentős helyszínére, és látogatást tehetsz még Erdélybe is. A makettpark kiállítási tárgyainak részletgazdagságára még a felnőttek is rácsodálkoznak, nem csak a gyerekek. A Parlament épülete, a Lánchíd és a rajta áthaladó gépkocsik vagy a hazai kastélyok, templomok, várak mind-mind meglepően hűen vetítik a szemünk elő a magyar történelmet és a régi korokat. Jó itt andalogni „Liliput-országban” és rácsodálkozni egy-egy térdünkig érő „igazi” épületre.

travelzona_mini_magyarorszag40

Az impozáns interaktív parkban majd száz történelmi és műemlék épületet járhatunk körbe, sőt még a Balatonra is leruccanhatunk, ahol a vízen megcsodálhatjuk a tó egykori gőzösét is. De a legtöbb gyermek kedvencéből, a kisvonatokból sincs hiány, amelyeket akár gombnyomással irányíthatunk is.

travelzona_mini_magyarorszag1

Nyitvatartás:

Minden nap 8.00-tól sötétedésig látogatható. A vonat-modellek márciustól közlekednek a parkban.

Cím: 5540 Szarvas, I. Külkerület 9.

Tel.: +36 66 312 344

E-mail: info@minimagyarorszag.hu

travelzona_mini_magyarorszag5

Képgaléria:

« 1 A 2 »

 

  Térkép: