Hurrá, jön a stájer tél!

Sokan nem az utolsó pillanatra hagyják téli síelésük és üdülésük megszervezését, hanem már ősszel nekilátnak összeszedni az aktuális ajánlatokat, hogy a legjobbat tudják majd kiválasztani. Nekik van egy jó hírünk: Stájerország tárt karokkal és sokszínű ajánlattal várja a síelőket és a tél szerelmeseit.

 

d10

Egy sokszínű (sí)régió

Stájerország az egyik legnépszerűbb úti cél a magyarok körében. Nem véletlenül:

itt az alpesi síeléstől a sífutáson át a hótalpas túrázásig minden téli sportot kipróbálhatunk és aki egy hűvösebb nap után szívesen csobbanna egy meleg termálvizes medencébe, az azt is megteheti a szebbnél szebb fürdők egyikében.

Esténként pedig kisétálhatunk az adventi vásárokba, ahol a fahéjtól illatozó forralt bort iszogatva és mézeskalácsot kóstolgatva igazi karácsonyi érzés kerít minket hatalmába.

 

d7

Új felvonókkal, sípályákkal gazdagodott a régió:

 Planai-Hochwurzen, Stuhleck, Aflenzer Bürgeralpe, Riesneralm, Spital am Semmering, Kreischberg, Lachtal, Ramsau am Dachstein régió, mind mind fejlesztette az eddig is magas színvonalon működő infrastruktúráját.

d2

A Stájer Családi Sífesztiváltól a hótalpas túrázásig

 A családok továbbra is a stájer tél kiemelt célcsoportjának számítanak. A 3. Stájer Családi Sífesztivál a résztvevő 38 sí- és sífutórégió túlnyomó többségében immár vonzó kétéjszakás ajánlatcsomagok kíséretében kerül megrendezésre 2018. december 15-én és 16-án (szombat és vasárnap). Emellett a hótalpas túrázás elmúlt években tapasztalt fellendülését kihasználva Stájerország nemcsak Ausztria legnagyobb hótalpas fesztiváljának ad majd ismét otthont, hanem hat stájer régióval karöltve olyan különleges hótalpas zónákat is kialakított a kezdők számára, ahol a bérléstől kezdve a vezetett túrákig minden rendelkezésre áll.

 d3

TermálVízHetek – a meleg vizek kedvelőinek

A 2019. januártól márciusig tartó TermálVízHetek nagyszerű keretet adnak a tartomány téli gyógy- és wellnesskínálatának. A hétköznapok és a nagyvárosok rohanásából pedig romantikus alpesi faházak és természetközeli szálláshelyek egész sora segít kiszakadni.

 

d7

A Ladies Week visszatért – Ski amadé – ingyen síbérlettel

„1 + 1 ingyen” – szól a Ladies Week mottója. Most mindkét nem képviselői profitálhatnak a nagyszerű ajánlatból. Az ajánlat ugyanúgy vonatkozik a hölgyekre, mint az urakra. Aki tehát 2019. március 23-tól 30-ig a Ladies Week szálláshelyek egyikén, kétágyas szobában történő elhelyezéssel lefoglal egy egyhetes ajánlatcsomagot, az a szálláshelytől ajándékba kap egy hatnapos síbérletet.  A teljes kínálatról itt tájékozódhatunk.

 

Mur-Mürz Top Skipass síbérlet: síterepek összefogása

 Az Oberen Murtal és Semmering között található 9 síterep tavalyi téli összefogásával jött létre a Murz-Mürz Top Skipass síbérlettársulás, amely a következő síterepeket „olvasztja” magába:  Turracher Höhe, Kreischberg, Grebenzen, Lachtal, Gaal, Obdach, Salzstiegl, Präbichl és a Stuhleck. Jó hír, hogy a 2018/2019-es téli szezonra a síbérletszövetség tovább nőtt: a Brunnalm-Hohe Veitsch és a Turnau-Schwabenbergarena síterepek is csatlakoztak a társuláshoz.

 

ostAlpen-Card síbérlet is kiváló lehetőségekkel kecsegtet. Ezzel a síbérlettel több mint 200 kilométernyi sípályán síelhetnek a téli sportok kedvelői Alsó-Ausztria és Stájerország összesen 26 síterepén. www.skiregion-ostalpen.at

d5

 

Stájerországban kiemelt szerepet kap a hótalpas túrázás is, mivel minden adott hozzá, hogy háborítatlan meseszép téli környezetben túrázhassunk. A szikrázó napsütésben olyan érzésünk támadhat,  mintha egy mesekönyv díszletei között rónánk a kilométereket.

d6

 

Fussunk ki a világból – sível

A sífutás többek nagy lieblingje. Ezt felismerve, az osztrákok kiváló lehetőséget teremtenek a stájer sífutópályákon. Ramsau am Dachstein, Bad Mittendorf, St. Jakob im Walde és Murau között 15 sífutó régió található, ahol kedvünkre dúskálhatunk a jobbnál jobb lehetőségek között. És ha kedvünk szottyan, keressük fel a Dachstein régióban a Dachstein egyik legvonzóbb látványosságát, a jégbarlangot.

 

d9