Bringás tobzódás a Wörthersee körül

Aktív pihenőre vágysz, de közben csobbannál is egy jót a hegyek által körülölelt Wörthersee-ben? Mutatjuk, hogyan teheted meg ezt a vérbeli kalandot te is.

 Alter Platz (c) Tourismusregion Klagenfurt - Pixelpoint Multimedia

Kirándulás két keréken

Azzal mindenki egyetért, hogy Ausztria egyik legszebb és legimpozánsabb fekvésű városa Klagenfurt, amely Ausztria legdélebben fekvő tartományának fővárosa számos történelmi helyszínnel.

Klagenfurt - Luftbild (c)StadtPresse Klagenfurt - Horst

Ausztria legdélebben fekvő tartományi fővárosa ideális állomáshely a kerékpárosok számára: számos regionális kerékpárút vezet át a városon és kalauzol el minket a környéken található érdekesnél érdekesebb helyszínekre. A Wörthi-tó partján kerékpározva gyönyörű századfordulós villákat csodálhatunk meg és belekóstolhatunk a „Sommerfrische” hangulatába, északi irányba indulva a tartomány történelmi szívébe juthatunk, Hochosterwitz és Friesach büszke váraihoz.

Rad - Wörthersee Ostbucht (c) pixelpoint multimedia

Pattanjunk hát bringára és karikázzunk ki a városból a meseszép Wörthi-tó partjára.

Bringabérlés kényelmesen
A városban számtalan helyen lehet kerékpárkölcsönzőre lelni, ahol bérelhetünk akár elektromos kerékpárokat is és a tartomány több mint 40 különböző pontján adhatjuk vissza azokat.

Ha kedvünk szottyan megkerülni a tavat, azt is nyugodtan megtehetjük, de ha időközben mégis úgy gondolnánk, hogy fizikálisan kicsit „túllőttünk a célon”, akkor akár megszakíthatjuk utunkat és visszatérhetünk Klagenfurtba hajóval is.

 

Tipp: Bérelj elektromos kerékpárt, amelyet összesen 40 kölcsönzőállomáson adhatsz vissza a tartomány legkülönbözőbb pontjain. Az ÖBB (Osztrák Állami Vasutak) kényelmesen és gyorsan visszaszállít Klagenfurtba.

Schiff Ostbucht Karawanken (c) Tourismusregion Klagenfurt - Pixelpoint Multimedia

 

Élmények sokszínűsége: kerékpározás – fürdőzés – kulturális felfedezőtúra:

Klagenfurt környékén számtalan kerékpárút található, amelyeken amellett, hogy csodás természeti környezetben tekerhetünk izgalmas látnivalók és programok sokasága vár is vár ránk. A Wörthi-tó északi partján, Veldenből Klagenfurton át a Keutschachi-tóig vezető kerékpártúrára mindenképp érdemes fürdőruhát bepakolni, útközben ugyanis csodás fürdőhelyek csábítanak frissítő fürdőzésre.

Ostbucht 2 (c) Arnold Poeschl

Számos kisebb, regionális útvonal kapcsolódik a nagy karintiai kerékpárutakhoz, mint például az ADFC (Német Kerékpáros Klub) által 5 csillagosra értékelt Dráva kerékpárúthoz (R1) is. A Dél-Tirolból egészen Szlovéniáig vezető, összesen 366 kilométer hosszú kerékpárút 222 kilométer hosszan kanyarog Karintiában, túlnyomó részt a Dráva folyását követve.

 

Wörthersee PLUS Card

 

A Wörthi-tavi és Közép-Karintia régiókban, valamint Klagenfurtban megszálló vendégek a szálláshelyük recepcióján vehetik át az ingyenes Wörthersee PLUS Card üdülési kártyát, amely előnyök egész sorát kínálja: többek között ingyenes belépést olyan attrakciókhoz, mint például a címerterem vagy akár 50% kedvezményt a Wörthi-tavi sétahajózásra.

 

Rad Ostbucht (c) Kärnten Werbung-Gerdl

Vedd be a várakat bringával!

A Közép-Karintiában található 65 kilométer hosszú Kultúrkerékpárút (Kultur.Rad.Weg) Klagenfurtból indul és a stájerországi Dürnsteinig vezet, miközben Karintia számos kiemelkedő kulturális látnivalóját érinti: a Maria Saal-i zarándoktemplomot, a kőből faragott hercegi trónt (Herzugstuhl), amelyben a karintiai hercegek letették esküjüket és kihirdették törvényeiket, valamint Friesach települését, ahol mai is zajlanak egy új vár építési munkálatai, amihez kizárólag középkori eszközöket használnak.

Bringázz Ausztria legszebb helyein!

 

További információk: www.visitklagenfurt.at

 

Fotók:
Alter Platz (c) Tourismusregion Klagenfurt – Pixelpoint Multimedia
Klagenfurt – Madártávlat (c)StadtPresse Klagenfurt – Horst
Rad – Wörthersee Ostbucht (c) pixelpoint multimedia
Schiff Ostbucht Karawanken (c) Tourismusregion Klagenfurt – Pixelpoint Multimedia
Ostbucht 2 (c) Arnold Poeschl
Rad Ostbucht (c) Kärnten Werbung-Gerdl