Bécsi Advent, ahol beszippant a karácsony hangulata

Ausztria fővárosa egy élő történelemkönyv, de Bécset nem csupán történelmi múltja miatt érdemes felkeresni. A város meseszép épületei, utcái, terei és parkjai advent idején pompába öltöznek, és még varázslatosabbak, mint előtte. Ne csodálkozzunk rajta, ha a mézeskalács és a forralt bor illatától átitatott levegőben egyszeriben hatalmába kerít a karácsonyi hangulat.

travelzona_Becsi_advent31

Bécset látni kell, advent idején pedig különösképpen. Az osztrák főváros karácsonyi vásárai (Chirstkindl Markt) messze földön híresek, nem csoda, hogy évről-évre egyre több utazási iroda kínálja egynapos útjait advent idején Bécsbe. Minden évben növekszik azon honfitársunk száma, akik a hangulatos budapesti adventi vásárok mellett a bécsieket is megnézik.

travelzona_Becsi_advent8

Az első bécsi adventi vásárok már november 16-án megnyitották kapuikat, de semmi pánik, hiszen karácsonyig az osztrák fővárosban összesen 20 helyszínen, közel ezer (egész pontosan 982) standon nézelődhetünk és fürkészhetünk ajándékok után.

 

travelzona_Becsi_advent22

És ha megéhezünk az egész napos kószálásban, igazi kulináris élvezetben lehet részünk, hisz 192 standon csillapíthatjuk éhünket és szomjunkat válogatott finomságokkal. Természetesen a bécsi karácsonyi vásárok elmaradhatatlan kelléke a forralt bor (Glühwein), a puncs (Punsch), a vattacukor (Zuckerwatte) és a mézeskalács (Lebkuchen) is.

travelzona_Becsi_advent25

A város legnagyobb adventi vására (Christkindlmarkt) 155 standdal a Városháza (Rathausplatz) előtti téren várja a kíváncsiskodókat.

 

travelzona_Becsi_advent10

Stílusosan megvilágított „jégkapu” köszönti a vendégeket a Városháza terén.

 

travelzona_Becsi_advent13

Rathausplatz-on szokták felállítani az óriási méretű adventi koszorút is a négy gyertyával.

 

travelzona_Becsi_advent23

A hangulatosan berendezett bódécskák szebbnél szebb karácsonyfadíszeket, kézműves portékákat és természetesen ínyencségeket kínálnak.

travelzona_Becsi_advent15

A Városháza előtti parkban, valamint a szomszédos utcákban varázslatosan feldíszített fák gondoskodnak az ünnepi hangulatról. Ezen a fán piros szívek világítanak.

 

travelzona_Becsi_advent12

A Városháza ablakait pedig ötletesen adventi naptárként (is) használják, középen a 24-es számmal.

 

travelzona_Becsi_advent3

A Stephansplatzon, a Stephansdom előtt is évről-évre csodás karácsonyfában gyönyörködhetünk.

TIPP:
Aki kedvet érez a korcsolyázás iránt, az több helyszínen is hódolhat a sportágnak a karácsonyi fényárban csillogó jégpályákon.

travelzona_Becsi_advent33

A nagy liebling: a Mozart-Kugel

 

travelzona_Becsi_advent4

Ilyenkor számos bécsi utca fényárban úszik.

 

Utazás Bécsbe:

Szervezett úton: Számos utazási iroda kínálja adventkor bécsi útjait.

Magán szervezésben: Aki teheti, érdemes autóba ülnie, hogy röpke 3 óra múlva már a bécsi karácsonyi forgatagot élvezhesse.

Képgaléria:


Karácsonyi vásárok:
Budapest Advent
Németország: Karácsonyi meghittség az erdő mélyén!