Örömteli havas élmények a Schladming-Dachstein régióban

A Schladming-Dachstein régió az Alpok 5 legnépszerűbb turista régiójába tartozik-joggal.Télen az alpesi és északi sísportok jól kiépített infrastruktúrájával vonzza látogatóit.Nem csoda, hogy évek óta rangos nemzetközi versenyek, világbajnokságok helyszínéül is szolgál.

Skibilder Schladming Dachstein

Schladming Dachstein

A síelők Eldorádója

A Schladming-Dachstein régió a csodálatos természeti környezet és a legmodernebb síinfrastruktúra egyedülálló kombinációja. A 4 ismert hegy, a Hauser Kaibling, a Planai, a Hochwurzen és a Reiteralm “síhintája” 123 km megszakítás nélküli sípályát kínál. A nagyszabású pályakínálatot olyan síterepek egészítik ki, mint a Fageralm, a Ramsau am Dachstein régió, a Galsterberg, a Stoderzinken, a Riesneralm és a Planneralm.

 

Újdonság 2017/18 telétől: A Dachstein gleccser az egész téli szezonban nyitva van és a lesikló, ill. sífutó pályák mellett olyan látványosságokat kínál, mint a Skywalk, a Lépcső a Semmibe (Treppe in Nichts) vagy a függőhíd. Ezek fantasztikus kilátást nyújtanak a Dachsteint körülölelő hegyekre, de ezért kell némi kurázsi, hogy kiálljunk a Lépcső a Semmibe, ahol óriási szakadék tátong alattunk.

DSC_1641

Dachstein Foto Raffalt (63)_Dachstein Gletscher

Kínálatcunami a sífutóknak és a téli sportok szerelmeseinek

A sífutók a Schladming-Dachstein régió 435 km-nyi pályahálózatából választhatják ki kedvenc szakaszaikat. Ezek fele a Ramsau am Dachstein régióban található. A Schladming-Dachstein régió óriási kínálatát a szabadságukat itt töltő vendégek is nagyra értékelik, akik a tél szépségeit egy gyalogtúrán, sítúrán, lovasszánon, jégfalon mászva vagy egy Fatbike-on szeretnék kiélvezni.

Tourenski ©schladming-dachstein_Herbert Raffalt

A régióban 7 turisztikai központ kényezteti az ideérkezőket: Schladming, Ramsau am Dachstein, Haus imEnnstal Aich–Gössenberg, Gröbminger Land, Sölktäler természeti park, Öblarn-Niederöblarn, Grimming-Donnersbachtal

Winterwandern

Tanulj „síül” élményekkel

A gyerekek igényeire szabott speciális ajánlatok könnyítik meg a sísport elkezdését. A Schladming-Dachstein régióban a családok kiélvez hetik a pályák és hegyek sokféle gyerekekre szabott lehetőségét. Eközben támaszkodhatnak a 15 síiskola tapasztalatára. Így garantáltak a síélmények minden mennyiségben.

Bilderauswahl Region Raffalt (44)©schladming-dachstein_Herbert Raffalt

Schladming 4-hegyi “síhintája”: 123 km sípálya

Schladming 4-hegyi “síhintája” egyedülálló lehetőséggé kapcsolja össze a Hauser Kaibling, a Planai, a Hochwurzen és a Reiteralm ismert hegyeit: 123 km pálya, 44 modern lift és kötélpálya.

Hauser Kaibling: a legszebb pályák

A Hauser Kaibling Schladming 4-hegyi “síhintájának” legkeletibb fekvésű hegye. Garantált parkolóhelyeivel ideális feltételeket kínál a kezdéshez. “A legszebb pályák” nem csak reklámígéret a Hauser Kaibling táján, hanem valóság. Elkötelezett csapat gondoskodik, a legmodernebb pályakarbantartó gépparkkal arról, hogy ezen a hegyen legyenek Ausztria egyik legjobban előkészített pályái.

Planai: a világbajnokok nyomában A síelés a Planaion, síelés a világbajnokok nyomában. Két Alpesi Sí Világbajnokság után (2013 és 1982) a Planaira mint “világbajnokság-hegyre” fókuszált a nemzetközi sportélet. Az infrastruktúra ezekhez kapcsolódó kiépítéséből tartósan profitálnak a vendégek, a széles pályák, a modern hóberendezések, a modern völgyállomási épület (Planet Planai) és Európa egyik legmodernebb mélygarázsa révén.

Bilderauswahl Region Raffalt (143)©schladming-dachstein_Herbert Raffalt

Hochwurzen: éjjel-nappal aktív

A nagyon modern 10 személyes kabinos kötélpálya óránként 2500 embert visz fel a Hochwurzen csúcsára. A hegy sokoldalú kínálatát a síelők és a snowboardosok mellett a szánkósok is igénybe vehetik, méghozzá éjjel-nappal. Az ugrálópályával, élménypályával és a különféle nehézségű pályákkal ez elmúlt években a Hochwurzen a családok kedvelt hegyévé vált.

Reiteralm: a világ síelitjének edzőhegye

A Reiteralm a Schladming 4-hegyi “síhintájának” legnyugatibb szélén van. Az elmúlt években a “világ síelitjének edzőhegyévé” vált. A világ legjobb sífutó versenyzői telente többször is ezeken a pályákon edzenek, amik az amatőrök körében is igen kedveltek. A síterepek nemzetközi tesztjén a Reiteralm kínálata Európa egyetlen síterepeként a “Triple Gold” pályaminőségi tanúsítványt kapta.

A schladmingi 4 hegy sífelvonó dióhéjban:
123 kilométer sípálya (kék: 47 km, piros: 68 km, fekete: 8 km)
44 felvonó,
56 síkunyhó a tökéletes vendéglátásért
A Schladmingi 4-hegy-síterület 100%- ban befedhető műhóval

 

Maerchenweg05 (c)photo-austria.at Herbert Raffalt

Családi akciók: mert az osztrákok a családokra is gondolnak

A Stájerországi Családi Sífesztivál egy gigantikus fieszta:

  1. december 17-én másodszor tartják meg Családi Sífesztivált egész Stájerországban. Közreműködnek a Schladming-Dachstein régió alábbi síterepei: Reiteralm, Planai, Hochwurzen, Hauser Kaibling, Galsterberg, Riesneralm és Planneralm. A Kids Trophy, a gyermekek Après Ski partyja és egyéb rendezvények mellett pompás akciókat is élvezhetnek a résztvevők:

50 %-os kedvezmény alpesi- és futósíbérletekre 15 éves korig

50 % kedvezmény alpesi- és futósíkölcsönzésre 15 éves korig

50 %-os kedvezmény alpesi- és futósítanfolyamokra 15 éves korig (9-12 óráig)

Fatbike_01 © Michael Stix_alpinefatbike.com

Családbarát síbérlet kínálatok

Húsvéti családi akció a Ski amadé-n belül: ingyenes síbérlet a gyermekeknek!

Családi bónusz a Ski amadé-n belül: a harmadik gyermektől ingyenes

Fiatal családi jegy minden szülő részére kisgyermekkel a Ski amadé-n belül

Junior hétvégi kedvezmény a Ski amadé-n belül

Schneebären-régió: U25-kártya! 25 éves korig a fiatalok csak 310,00 eurót fizetnek (25%-al kevesebb a korábbi árnál)

Abendrot 2 Südwand Raffalt

Kiváló ajánlat: LoipenGENUSS

3-7 éjszaka
3-6 napos Ramsau am Dachstein pályabérlet
1 lézer-biatlon próbajegy
WinterCard kártya (a Wintercard partnerlétsítményeibe)
fejenként 125,00 eurótól

logo_zweizeilig_hellgruen