Ski amadé: Ismerd meg Ausztria legnagyobb síparadicsomát

Hol van már a tavalyi hó? De az idei feltartóztathatatlanul közeledik, s aki nem akar lemaradni egy fergeteges síelésről, az idejekorán bebiztosítja magának a helyét Ausztria egyik varázslatos sírégiójában.

travelzona_ski_amade6

 Ski amadé: lenyűgöző méretek

 Öt régió, 760 kilométernyi sípálya. 270 felvonó, valamint 260 alpesi kunyhó (Hütte) és hegyi étterem  – ez a Ski amadé síszövetség. Ausztria legnagyobb síparadicsomát a Salzburger Sportwelt, a Schladming-Dachstein, a Gastein, a Hochkönig és a Großarltal síterepek zárják fantasztikus láncolatba. A 2016/2017-es téli szezon különleges visszatérést tartogat: a közkedvelt Ladies Week ajánlatcsomag ismét szerepel a kínálatban és immár mindenki igénybe veheti. De az idén első alkalommal debütál a Mini’s Week, van néhány új lehetőség a Ski amadé Guide applikációban és a Ski amadé okossíszemüvegben, valamint az Alpok legmagasabban fekvő termelői piaca is tovább bővíti kínálatát.

 travelzona_ski_amade4

Visszatért a Ladies Week ajánlat: hatnapos síbérletet ajándékba!

 Nemtől függetlenül mindenki profitálhat a 2017. március 25-től április 1-ig igénybe vehető kiváló síajánlatból. És hogy mit is takar mindez? Amennyiben valaki kísérettel érkezik a Ladies Weekre és lefoglal egy egyhetes ajánlatcsomagot kétágyas szobában történő elhelyezéssel, az a szállásadótól ajándékba kap egy hatnapos síbérletet. Így már mindenki élvezheti a Ladies Week előnyeit és színes programkínálatát. A második ajándékba kapott síbérlet mellett a Ladies Week alkalmával, akárcsak korábban, változatos programok várják a hölgyeket: partik, koncertek, sí csapatverseny, sítesztek, menedékházi estek, fáklyás túrázások, szállodai wellnessajánlatok és sok más rendezvény gondoskodik az élményteli kikapcsolódásról.

travelzona_ski_amade1

Mini’s Week a kicsiknek: kezd el itt gyermeked síkarrierjét

A 2016/2017-es szezon lesz az első, amelyben mind az öt Ski amadé régió speciális heti ajánlatot kínál a hat éven aluli gyermekek számára. A 2017. január 7. és 21. között érvényes, a síiskolák változatos programkínálatát magában foglaló úgynevezett „Mini’s Week” ajánlatcsomagot kifejezetten a kisgyermekes családoknak állították össze. A csomag gyermekenként mindössze 100 euróba kerül és a következőket tartalmazza: hét éjszakát a szülők szobájában, valamint gyermeksíbérletet, sítanfolyamot és a sífelszerelés kölcsönzését az apróságoknak. A síkurzus régiótól és síiskolától függően öt félnapos oktatást vagy három egész napos oktatást jelent.

travelzona_ski_amade11

 Piaci nyüzsgés a hegycsúcson

 A Ski amadé vendégei már az elmúlt évben is ellátogathattak az Alpok legmagasabban fekvő termelői piacára. A rendkívül sikeres első év után a hegyi piac az idei téli szezonban egy egész hétig, a 2017. március 18-tól 25-ig tartó, a sí és a bor témaköréhez kapcsolódó élményhét alatt tart majd nyitva, és természetesen mind az öt Ski amadé sírégió érintett a kezdeményezésben. Növekszik emellett azon síkunyhók száma is, amelyek mellett piaci standok találhatóak majd. Ennek köszönhetően a hüttében tett látogatást könnyedén összeköthetjük a piaci bevásárlással.

travelzona_ski_amade10

A hóborította hegyek varázslatos kulisszája előtt, akár 2700 méteres magasságban felállított piaci standokon saját készítésű falusi termékek széles választékát kínálják a termelők: különféle sajtok, sonkák, vadhúsból készült szalámi és sok minden más található még a kínálatban. Akinél épp nincs bevásárlókosár, vagyis hátizsák, az a helyi termelőktől egy kis jutahátizsákot kap ajándékba, hogy a megvásárolt termékekkel épségben és stílusosan le tudjon jutni a völgyállomásra.

Innováció a hegyen: okosszemüveg már a sípályákon is!

 Aki már most szeretne bepillantást nyerni a síelés jövőjébe, annak a következő téli üdülését feltétlenül a Ski amadé síszövetségben kell eltöltenie. 2015 januárjától ugyanis csak itt lehet kipróbálni a sportág egyik legújabb vívmányát, az okossíszemüveget. A környék valamennyi fontos és aktuális információja leolvasható az okossíszemüvegről. Az idei téli szezontól pedig egy pontos sípálya-navigációval bővül a kínálat, csaknem mint az autóban. Nem kell mást tenni, mint megadni a kiindulópontot és a célállomást – és már indulhatunk is. Az okossíszemüveg megmutatja a fontosabb információkat a síkunyhókról, az időjárásról, a működő és lezárt sípályákról, továbbá felvonókról. Mindezek, valamint a navigációs utasítások a szemüveg jobb alsó sarkában jelennek meg, ahol az aktuális sebességünk is leolvasható. A sípálya-navigáció mellett a 2016/2017-es téli szezonra tovább bővítették a rendelkezésre álló információk mennyiségét is. A szemüveg felhívja a síelők figyelmét azokra az attrakciókra, amelyek mellett éppen elhaladnak. 50 méterre található egy hangulatos hütte? A szemüveg megmutatja egy fotóval a menedékházat. A sípálya egy pontján különösen látványos fotókat készíthetünk? A szemüveg felhívja rá a figyelmünket és meg is mutatja a kilátóponton található webkamera képét. Az okossíszemüveget úgy is beállíthatjuk, hogy egy bizonyos sebesség felett automatikusan kikapcsoljon.

travelzona_ski_amade2

Tipp: Az üdülővendégek mind az öt Ski amadé sírégióban, összesen 25 Intersport Rent

állomáson bérelhetik ki a Smith IO Recon okossíszemüveget napi 19 euróért.

travelzona_ski_amade5

A Ski amadé Guide applikációt is továbbfejlesztették. Az alkalmazás számtalan előnyt kínál az integrált térképtől kezdve az idővonalig, amely időrendi sorrendben örökíti meg a sínapot. A statisztikai adatok között megtalálható a megtett szintkülönbség, a sebesség, a megtett táv és még az elhasznált kalóriák száma is. Ez utóbbi kiszámításához figyelembe veszik a pálya meredekségét, a síelési stílust és a sítudást, valamint a megtett távolságot.

Jó tudni!


Ski amadé –
kiemelkedő események a 2016/2017-es téli szezonban

Extraklasszis események januárban a Ski amadé sípályákon.

  • 2017.01.10.: Audi FIS sí világkupa női éjszakai műlesiklás – Flachau
  • 2017.01.14. és 15.: Audi FIS sí világkupa női lesiklás és alpesi kombináció – Altenmarkt/Zauchensee
  • 2017.01.24.: FIS világkupa férfi éjszakai műlesiklás – Schladming